tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kakkukestit (aurinkoisella) terassilla


Tänään on meillä ollut hurjan puuhakas päivä. Olemme nauttineet kahvit kaupungilla, kiertäneet vähän torilla, rakennelleet rinnepenkkiin kehikoita ja nauttineet kesästä ystävien seurassa. Ja kuinka ihanaa olikaan nauttia auringosta monen pilvisen viikon jälkeen! Sen kunniaksi kannoimme terassille ensimmäisen kerran tänä kesänä sohvan pehmusteetkin :)

Iltapäivän vieraiden tuloon varustauduimme grilliherkuilla, ja jälkiruoaksi teimme taaperon kanssa aivan älyttömän hyvää britakakkua. Juu, on ehkä ikävää, kun joutuu omia leivonnaisiaan näin kehumaan, mutta tämä on vain niiiin hyvää. Tein tätä viime vuonna, kun juhlimme allekirjoittaneen syntymäpäivää, ja nyt tartuin ohjeeseen muutaman uuden idean kera.



Kyseessä on siis ihan tavallinen britatorttu, jonka ohjeita on tänä kesänä ollut monessa lehdessä ja blogissa. Täytteeksi sen sijaan sekoittelin mansikoita ja lakritsaa, ja nämä kaksi sopivat valtavan hyvin yhteen! Itseasiassa myös raparperista keitetty hilloke sopii lakritsin kanssa todella hyvin yhteen, tätä kokeilin viime vuonna. Nyt joku otus on pistellyt loputkin raparperinvarret suihinsa, joten mansikalla mentiin tällä kertaa. Kakussa voi käyttää myös kaupan valmista lakritsikastiketta, mutta paistoa tuntui kestävän paremmin tämä Hopeatoffeesta keitetty kastike.

Lakritsainen mansikkabritatorttu

150g margariinia
1,5dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa

marenki
4 valkuaista
2dl sokeria

15kpl Hopeatoffee-karkkeja
1prk Flora-vispiä
mansikkahilloa

tarjoiluun
mansikoita ja lakritsikastiketta

Koristelua ja täytettä varten kuumenna kattilassa desilitra kermasta ja sulata joukkoon Hopeatoffeet. Anna kastikkeen jäähtyä.

Vatkaa pohjaa varten margariini ja sokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon, ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Levitä pohja margariinilla voidellun leivinpaperin päälle pellille.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri pienissä erissä. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenki pohjan päälle varovasti levittäen.

Kaada marengin päälle noin puolet lakritsikastikkeesta. Paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kahteen osaan (pohjasta voi tehdä myös ympyränmuotoisen kakun). 

Vatkaa loppu Flora-vispi vaahdoksi ja kääntele loppu lakritsikastike varovasti vaahdon joukkoon. 

Levitä pohjalle mansikkahilloa ja lakritsikerma. Nosta päälle toinen kakunpuolikas ja nosta kakku kylmään vetäytymään.

4 kommenttia:

  1. Oi kun teillä on ollut tosi kaunis päivä, täällä vaan pilvistä ja tihkusadetta.
    Britatorttuhan on tosi hyvää, tuota hopeatoffeeta täytyy kyllä maistaa, näyttää niin herkulliselta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eilen oli kyllä kesäistä, tänään taas reilu kymmenen astetta lämminta ja vesisadetta... Tuo lakritsi on yllättävän hyvää, vaikka kyllähän mansikat on maukkaita sellaisenaankin :)

      Poista
  2. Nam! Pitäis kans kokeilla, kun näitä reseptejä oon pongaillut myös monestakin paikasta :) Miksiköhän mun kommentit ei näy? Blogger taa temppuilee kai..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo huomannu nyt just mitään ongelmaa, mutta välillä on kyllä ollut vaikeuksia... Tää on kyllä hyvää, tykkään itse niin kovasti lakusta ja salmiakista :)

      Poista